Warmtepomp Zoelmond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Zoelmond? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Op deze pagina check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Zoelmond.
warmtepomp-installateur-4111

 • Minder CO-2 belasting
 • Beschikt over koelende functie
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode-regio4111
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zoelmond

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt allerlei onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zoelmond kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Zoelmond? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels onze website tref jij bruikbare (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4111).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan soort huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Bijgaand tref je praktische raadgeving inzake alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zoelmond kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €325,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.900 en €13.900. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk type heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw bestaande HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.025 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Zoelmond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zoelmond

Geschikte installaties:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, het draait uit op veel lagere gaskosten. Geholpen door interessante subsidies profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €5700. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2200. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door meerdere onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23900Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€13400 – €23600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5500 – €6650Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5150 – €6350Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2000 – €6450Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zoelmond gebruikt ongeveer 1750 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing varieert van €245 tot €400. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €170 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€682
Buitenlucht2300kWh€471€211
Bodemwarmte1875kWh€334€348
Hybride1550 kWh + 575 M3€505€177

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zoelmond?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een paar eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie sluit je aan op jouw bestaande gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Buren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening van je gemeente Buren. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.buren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zoelmond. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €850 en kunnen oplopen tot €3150. Interesse naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zoelmond (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1550.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AuerEdel 150 Eau0 KW€1400,-
MIC / LÄMPOÄSSÄELI60P (B/W)58 KW€7600,-
ArgoAEI1G80EMX + Emix Tank 2200 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Zoelmond aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik vloeit voort uit de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!