Warmtepomp Ommeren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Ommeren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ommeren.
warmtepomp-installateur-4033

 • Verantwoorde investering
 • Kan ook werken als airco
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Veilige en regelbare warmte
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode-regio4033
Netnummer0344 (+31344)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ommeren

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt flink wat producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ommeren kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ommeren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze website ontdek je direct (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4033).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Hieronder vind jij bruikbare info m.b.t. de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ommeren kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €16.600. We spreken over vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.525 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Ommeren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ommeren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van de hoge subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6400. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €1900. De factuur wordt gebudgetteerd middels allerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €23500Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14400 – €22900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4600 – €6400Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4800 – €7400goede performance, hoog stroomgebruik
Hybride€2125 – €5050Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ommeren verbruikt pakweg 1750 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €250 tot €320. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €175 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€671
Buitenlucht2700kWh€470€201
Bodemwarmte1875kWh€336€336
Hybride1525 kWh + 450 M3€503€168

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ommeren?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw normale HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Buren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er de interessante groene lening in de regio Buren. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.buren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ommeren. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €775 tot gemiddeld €2650. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ommeren (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze circa €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf plusminus €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
AtlanticExplorer V4 200L0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVMI17 (B/W)17 KW€3500,-
ArgoAEI1G50EMX + HKCER57I**4 KW€1700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Ommeren aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier weet je zeker dat de warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie betekent een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!