Warmtepomp Eck en Wiel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Eck en Wiel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €200,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende factoren. Als je iets verders scrollt ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Eck en Wiel.
warmtepomp-installateur-4024

 • Een verantwoorde keuze
 • Comfortabel leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode-regio4024
Netnummer0344 (+31344)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Eck en Wiel

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. We hebben te maken met tal van systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eck en Wiel biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Eck en Wiel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van deze pagina tref jij snel (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4024).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als soort woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp haalt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Bijgaand vind je accurate details met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Eck en Wiel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €3.900 en €25.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.600 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Eck en Wiel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eck-en-wiel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door de huidige subsidies behaal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €5700. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2200. Het prijskaartje wordt berekend door allerlei zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24100Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€13600 – €23900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4050 – €6850Werkt ook als een airco
Lucht-water€3650 – €7500Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2600 – €5350Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Eck en Wiel gebruikt plusminus 1750 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing varieert van €260 tot €355. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €190 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€669
Buitenlucht2450kWh€455€214
Bodemwarmte1650kWh€321€348
Hybride1300 kWh + 550 M3€488€181

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Eck en Wiel?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden meerdere zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Buren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Buren. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.buren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Eck en Wiel. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €925 tot ongeveer €2200. Nieuwsgierig naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Eck en Wiel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: de installatie is nieuw, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ongeveer €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal grofweg €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AtlanticCalypso Split VS 270L0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVMI11 (B/W)11 KW€2900,-
Alpha InnotecSWCV92H39 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Eck en Wiel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Dan voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!