Warmtepomp Neder-Betuwe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Neder-Betuwe? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Neder-Betuwe.
warmtepomp-installateur-4043

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Ook in staat woning te koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Flinke subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcodegebied4043
Netnummer0488 (+31488)
Gasgebruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Neder-Betuwe

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Neder-Betuwe kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Neder-Betuwe? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze website bekijk jij snel warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4043).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In het volgende stukje ontdek je handige details over de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Neder-Betuwe kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €15.000. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke pomp heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.075 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Neder-Betuwe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-neder-betuwe

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie geniet je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €6200. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door verschillende variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25200Passief koelen, dure installatie
Water-water€17700 – €21000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4000 – €6950Relatief voordelig
Lucht-water€4650 – €6250Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2700 – €7000Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Neder-Betuwe gebruikt circa 1670 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €220 tot €325. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €185 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€719
Buitenlucht2350kWh€489€230
Bodemwarmte2000kWh€345€374
Hybride1575 kWh + 350 M3€525€194

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Neder-Betuwe?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden een paar eisen: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Neder-Betuwe?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval is er de duurzame groene lening via jouw gemeente Neder-Betuwe. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.nederbetuwe.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Neder-Betuwe. Hoeveel je krijgt hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot gemiddeld €2600. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Neder-Betuwe (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze grofweg €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€150, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RWD-2.0NWE-200S4 KW€1700,-
MIC / LÄMPOÄSSÄEMI22 (B/W)21 KW€3900,-
ToshibaHWS-1605H8 + HWS-1405XWHM39 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Neder-Betuwe aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Kesteren, Echteld, Dodewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente