Warmtepomp Ravenswaaij

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Ravenswaaij? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een economische en ecologische benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal variabelen. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ravenswaaij.
warmtepomp-installateur-4119

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcodegebied4119
Netnummer0345 (+31345)
Gasgebruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ravenswaaij

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ravenswaaij kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woonruimte en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ravenswaaij? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze pagina vergelijk je moeiteloos (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4119).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Bijgaand vind jij accurate gegevens inzake actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ravenswaaij kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €310,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €11.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Ravenswaaij (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ravenswaaij

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Echter, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij ISDE subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €6100. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2400. De totaalprijs wordt berekend door verschillende randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24200Geen geluid, relatief duur
Water-water€17700 – €20300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4700 – €7275Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3900 – €6725Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2175 – €6700Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Ravenswaaij gebruikt plusminus 1750 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €255 tot €325. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €195 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€686
Buitenlucht2650kWh€460€226
Bodemwarmte2075kWh€322€364
Hybride1375 kWh + 600 M3€494€192

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Ravenswaaij?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Buren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Buren. Dit is een speciale lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.buren.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, dikwijls is er de ISDE-subsidie Ravenswaaij. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot maar liefst €3900. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ravenswaaij (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je pakweg €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij grofweg €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€150, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
AuerHRC70-7-mono5 KW€1800,-
MideaSWAN 3000 KW€1250,-
ArgoAEI1G110EMX + Emix Tank 3000 KW€1100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Ravenswaaij aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Daarmee vermijd je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!