Warmtepomp Culemborg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Culemborg? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een voordelige en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €235,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene facetten. Op onze website tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Culemborg.
warmtepomp-installateur-4101

 • Een verantwoorde keuze
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteCulemborg
Postcode4101
Netnummer0345 (+31345)
Gas-verbruik M31090 M3
Stroomgebruik kWh2790 kWh
Gemiddelde energiekosten€134,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Culemborg

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat verscheidene installaties. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Culemborg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Culemborg? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl lees je zonder moeite warmtepomp installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4101).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Op deze pagina vind jij praktische adviezen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Culemborg kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €205,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €21.500. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Culemborg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-culemborg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het draait uit op flink lagere energiekosten. Aan de hand van lucratieve subsidies haal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6000. Het hybride systeem is er vanaf €2400. Het prijskaartje wordt berekend door velerlei randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26500Hoge besparing, erg duur
Water-water€16500 – €24600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3550 – €6225Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5350 – €7325Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2950 – €6550Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Culemborg verbruikt plusminus 1090 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schommelt tussen €225 tot €360. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €190 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€699
Buitenlucht2550kWh€461€238
Bodemwarmte1900kWh€322€377
Hybride1350 kWh + 600 M3€496€203

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Culemborg?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat zaken: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Culemborg?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Culemborg. Het betreft een interessante lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.culemborg.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in de regel is er de ISDE-subsidie Culemborg. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €925 tot wel €3600. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Culemborg (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je zo’n €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS5WH(V)NPE+RWH5(V)NFE14 KW€2700,-
Metro ThermHK200s + L6 Split5 KW€1800,-
ToshibaEstia HWS-1604H8-E1 + HWS-1404XWHM9-E19 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Culemborg aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!