Warmtepomp Zoelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Zoelen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van allerlei facetten. Op deze pagina bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Zoelen.
warmtepomp-installateur-4011

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4011
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zoelen

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit tientallen producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zoelen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Zoelen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker doorzoek je vandaag nog leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4011).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl check jij praktische raadgeving aangaande actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zoelen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €200,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €12.200. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.000 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Zoelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zoelen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies geniet je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2300. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verschillende facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €24900Passief koelen, erg duur
Water-water€15900 – €22400Koelende functie
Lucht-lucht€3600 – €6225Relatief voordelig
Lucht-water€3600 – €7275Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2225 – €5850Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Zoelen verbruikt plusminus 1750 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €225 tot €390. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €135 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€663
Buitenlucht2400kWh€451€212
Bodemwarmte1650kWh€318€345
Hybride1375 kWh + 350 M3€484€179

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zoelen?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Buren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je profiteren van de duurzame groene lening via jouw gemeente Buren. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.buren.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zoelen. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot ongeveer €2750. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zoelen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf circa €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AtlanticExplorer V3 270L0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVMI6 (B/W)8 KW€2800,-
Alpha InnotecSWCV122K312 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zoelen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee zorg je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!