Warmtepomp Lienden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Lienden? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Lienden.
warmtepomp-installateur-4033

 • Goed voor het milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Los van de energieleverancier
 • Weinig onderhoud nodig
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lienden

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan allerlei versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lienden biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Lienden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze tool vind jij moeiteloos (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4033).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp haalt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Onderstaand check jij accurate toelichtingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Lienden heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.200 en €10.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft relevante voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.225 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Lienden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lienden

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Middels lucratieve subsidies geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7500. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2100. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26900Veel besparen, dure installatie
Water-water€15000 – €24000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3600 – €6325Kan ook als airco werken
Lucht-water€3700 – €6100Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2475 – €6200Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lienden gebruikt plusminus 1750 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €260 tot €335. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €180 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€672
Buitenlucht2750kWh€437€235
Bodemwarmte1675kWh€302€370
Hybride1400 kWh + 550 M3€470€202

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Lienden?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt slim samen met jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Buren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor een speciale groene lening via jouw gemeente Buren. Dit is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.buren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Lienden. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 en kunnen oplopen tot €1850. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lienden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ongeveer €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AtlanticExplorer V4 270L0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄESI11 (B/W)11 KW€2900,-
ArgoAEI1G65EMX + HKCER57I**5 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Lienden aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren leidt tot een aangenaam binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!