Warmtepomp Buurmalsen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Buurmalsen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Buurmalsen.
warmtepomp-installateur-4197

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Comfortabel leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig storingen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4197
Netnummer0345 (+31345)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Buurmalsen

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit meerdere installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Buurmalsen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Buurmalsen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl check jij zonder problemen de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4197).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Bijgaand doorzoek je actuele toelichtingen die gaan over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Buurmalsen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.300 en €20.200. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.650 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Buurmalsen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-buurmalsen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Middels aantrekkelijk subsidies profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €6800. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door verscheidene facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24800Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€15500 – €23300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4600 – €7150Relatief lage investering
Lucht-water€5350 – €6825Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2700 – €5950Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Buurmalsen verbruikt pakweg 1750 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Delta of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €255 tot €380. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €150 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€712
Buitenlucht2775kWh€491€221
Bodemwarmte1875kWh€349€363
Hybride1450 kWh + 400 M3€527€185

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Buurmalsen?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Buren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval kan je kiezen voor de interessante groene lening in de gemeente Buren. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.buren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Buurmalsen. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot gemiddeld €1900. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Buurmalsen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze grofweg €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ong. €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
BUVAEcoClimate LWB44 KW€1700,-
Mitsubishi ElectricPH(R)200Y15 KW€2800,-
ARTELSHP16RL2412 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Buurmalsen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie resulteert in een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!