Warmtepomp Maurik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Maurik? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een zuinige en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Op warmtepomprevolutie.nl check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Maurik.
warmtepomp-installateur-4021

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcodegebied4021
Netnummer0344 (+31344)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Maurik

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met diverse versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maurik kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Maurik? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze vergelijker tref je in enkele stappen de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4021).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje doorzoek jij uitgebreide aanbevelingen inzake populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Maurik kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €310,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.400 en €12.000. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.525 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Maurik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maurik

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €5700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2500. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door velerlei randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26100Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€13400 – €22500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5150 – €6650Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4600 – €6300Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2725 – €6400Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Maurik consumeert ong. 1750 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Eneco of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €280 tot €390. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €135 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€667
Buitenlucht2425kWh€440€227
Bodemwarmte1900kWh€307€360
Hybride1500 kWh + 450 M3€474€193

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Maurik?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze eisen: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Buren?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een optie voor de interessante groene lening bij gemeente Buren. Het gaat om een tijdelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.buren.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Maurik. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €875 tot plusminus €2250. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Maurik (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je pakweg €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf plusminus €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AtlanticCalypso VM 150L0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVSI2 (B/W)11 KW€2900,-
Alpha InnotecSWCV92K39 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Maurik aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren resulteert in een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!