Warmtepomp Rijswijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Rijswijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €195,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal aspecten. Als je iets verders scrollt lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Rijswijk.
warmtepomp-installateur-4023

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Je woning van het gas af
 • Veilige oplossing
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode-regio4023
Netnummer0345 (+31345)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroom-verbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rijswijk

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan meerdere onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijswijk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Rijswijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van deze pagina check jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4023).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je accurate info aangaande de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Rijswijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.600 en €22.400. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.900 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Rijswijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijswijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een royale subsidie krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3200. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van verschillende factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €26300Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€14100 – €23200Beste rendement
Lucht-lucht€3650 – €6025Eenvoudige installatie
Lucht-water€4700 – €7325Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2325 – €5300Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Rijswijk consumeert plusminus 1750 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €230 tot €335. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €135 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€668
Buitenlucht2625kWh€448€220
Bodemwarmte2100kWh€314€354
Hybride1575 kWh + 525 M3€481€187

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Rijswijk?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Buren?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Buren. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.buren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Rijswijk. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot gemiddeld €1850. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Rijswijk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je grofweg €1950.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij zo’n €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AtlanticCalypso Split VM 200L0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVSI4 (B/W)14 KW€3200,-
Alpha InnotecWZSV92H3M9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Rijswijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!