Warmtepomp Erichem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Erichem? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een voordelige en milieuvriendelijke wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart al snel €185,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Erichem.
warmtepomp-installateur-4117

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Combineren met zonnepanelen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke besparing

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcodegebied4117
Netnummer0344 (+31344)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroom-verbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Erichem

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden meerdere systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Erichem kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Erichem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via onze tool check je vandaag nog (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4117).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna bekijk jij veelzijdige gegevens over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Erichem heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €12.100. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de energiebron. Elk type heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.625 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Erichem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-erichem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Echter, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van aantrekkelijk subsidies realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €5600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke investering is gebaseerd op diverse onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24600Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€17100 – €21900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3850 – €6900Kan ook als airco werken
Lucht-water€4300 – €6625Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2050 – €5300Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Erichem consumeert ong. 1750 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Delta of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €220 tot €320. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €160 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€685
Buitenlucht2800kWh€452€233
Bodemwarmte1900kWh€315€370
Hybride1400 kWh + 500 M3€486€199

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Erichem?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar eisen: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Buren?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je profiteren van een speciale groene lening bij gemeente Buren. Het is een tijdelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.buren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Erichem. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot wel €3500. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Erichem (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze circa €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€250, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AuerEdel D 270 Air0 KW€1250,-
MideaSWAN 190s0 KW€1250,-
ArgoAEI1G110EMX + Emix Tank 2200 KW€1100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Erichem aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo zorg je dat de warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!