Warmtepomp Tiel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Tiel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart al snel €225,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Tiel.
warmtepomp-installateur-4001

 • Groene investering
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4001
Netnummer0344 (+31344)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Tiel

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden allerlei toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tiel kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Tiel? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via deze website check jij eenvoudig de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4001).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje tref je omvangrijke toelichtingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Tiel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.400 en €12.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.725 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Tiel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tiel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, je realiseert een significant lagere energierekening. Door middel van een interessante subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €7400. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2300. De eindfactuur is gebaseerd op verschillende zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26400Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€16100 – €22900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4000 – €6275Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3700 – €6650Aansluitbaar op CV, geleverd met buitenunit
Hybride€2125 – €5000Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Tiel consumeert pakweg 1350 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Engie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €220 tot €355. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €175 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€732
Buitenlucht2425kWh€505€227
Bodemwarmte1600kWh€359€373
Hybride1600 kWh + 400 M3€542€190

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Tiel?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Tiel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening via de gemeente Tiel. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.tiel.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Tiel. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €900 tot doorgaans €2550. Informeren naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Tiel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€300, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/WP 155 KW€1650,-
MideaMHC-V5W/D2N86 KW€1900,-
TraneCXAX 015 SE LN29 KW€4050,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? In het volgende stukje is er een handig stappenplan van de warmteservice Tiel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente