Warmtepomp Ingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Ingen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke methode om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende zaken. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ingen.
warmtepomp-installateur-4031

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Klaar voor de toekomst
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode-regio4031
Netnummer0344 (+31344)
Gasgebruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ingen

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met meerdere onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ingen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Ingen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze tool bekijk jij snel leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4031).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Verderop lees jij praktische toelichtingen die gaan over de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ingen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €190,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €23.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.425 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Ingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ingen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Echter, je realiseert een fors lagere energierekening. Geholpen door een hoge subsidie heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6700. Een hybride oplossing is er vanaf €2500. Het prijskaartje kan men berekenen met verscheidene onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26200Passief koelen, prijzig
Water-water€16000 – €20500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4100 – €6800Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5400 – €6325Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2775 – €6250Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Ingen gebruikt pakweg 1750 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing komt uit tussen de €265 tot €365. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €155 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€670
Buitenlucht2300kWh€462€208
Bodemwarmte1975kWh€328€342
Hybride1350 kWh + 400 M3€496€174

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ingen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Buren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via jouw gemeente Buren. Kort gezegd een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.buren.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Ingen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €950 en lopen op tot wel €1700. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ingen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op om en nabij €1975.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AtlanticExplorer V3 270L C0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVMI14 (B/W)14 KW€3200,-
Alto refrigerationAHH-R075/AMH6 KW€1750,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ingen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!