Warmtepomp Asch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Asch? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €335,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse facetten. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Asch.
warmtepomp-installateur-4115

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook werken als airco
 • Combineren met zonnepanelen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4115
Netnummer0345 (+31345)
Gasgebruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Asch

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er bestaan tientallen producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Asch kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt de woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Asch? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze vergelijker bekijk jij in korte tijd warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4115).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. In de volgende paragraaf vind jij omvangrijke details aangaande populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Asch kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.800 en €15.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk model heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.425 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Asch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-asch

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je realiseert flink lagere energiekosten. Geholpen door lucratieve subsidies profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €5500. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €1900. De eindfactuur is afhankelijk van verscheidene onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26600Hoge besparing, prijzig
Water-water€16400 – €22200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €6350Werkt ook als een airco
Lucht-water€3600 – €6950goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2900 – €5950Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Asch verbruikt ongeveer 1750 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schatten we op €240 tot €400. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €170 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€684
Buitenlucht2375kWh€445€239
Bodemwarmte1950kWh€308€376
Hybride1350 kWh + 475 M3€479€205

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Asch?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Buren?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Buren. Kort gezegd een tijdelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.buren.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Asch. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €500 tot maar liefst €4000. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Asch (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze circa €1675.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2225.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€125, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AuerEdel 270 Eau0 KW€1250,-
MideaSWAN 1900 KW€1250,-
ArgoAEI1G110EMX + Emix0 KW€1100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Asch aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!