Warmtepomp Beusichem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Beusichem? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een voordelige en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Beusichem.
warmtepomp-installateur-4112

 • Duurzame investering
 • Ook in staat woning te koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode-regio4112
Netnummer0345 (+31345)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Beusichem

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn flink wat versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beusichem kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Beusichem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker ontdek jij veelzijdige verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4112).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Hieronder ontdek je praktische details ten aanzien van de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Beusichem heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €255,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.700 en €19.600. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Beusichem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beusichem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg je een goede terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6800. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3100. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van meerdere randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24600Veel besparen, relatief duur
Water-water€17500 – €24300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4500 – €6575Relatief voordelig
Lucht-water€3850 – €7475Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2300 – €6900Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Beusichem verbruikt ongeveer 1750 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Greenchoice of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing ligt tussen de €265 tot €305. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €200 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€683
Buitenlucht2550kWh€478€205
Bodemwarmte1900kWh€342€342
Hybride1550 kWh + 550 M3€512€171

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Beusichem?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Buren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er de milieu georiënteerde groene lening in de regio Buren. Dit is een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.buren.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Beusichem. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €525 en kunnen oplopen tot €2650. Informeren hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Beusichem (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je zo’n €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf zo’n €2225.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AuerEdel 200 Eau0 KW€1400,-
MicoeVentus KFC-190XM14 KW€1400,-
ArgoAEI1G80EMX + Emix Tank 3000 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Beusichem aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee weet je zeker dat warme lucht verloren gaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!