Warmtepomp Dinkelland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Dinkelland? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal elementen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Dinkelland.
warmtepomp-installateur-7591

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcodegebied7591
Netnummer0541 (+31541)
Gasgebruik M31900 M3
Stroomgebruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energiekosten€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Dinkelland

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat tal van systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dinkelland kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert het huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Dinkelland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze vergelijker lees je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7591).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Onderstaand doorzoek jij toepasbare info aangaande actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Dinkelland kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.100 en €24.900. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.675 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Dinkelland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dinkelland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar het mooie is, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6100. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3500. De totaalprijs wordt mede bepaald door velerlei onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €26000Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16600 – €23200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3600 – €7225Lage aanschafprijs
Lucht-water€5300 – €6450Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2425 – €5050Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Dinkelland verbruikt grofweg 1900 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een leverancier als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing vinden we terug tussen de €255 tot €325. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €160 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€708
Buitenlucht2600kWh€474€234
Bodemwarmte1875kWh€333€375
Hybride1475 kWh + 450 M3€510€198

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Dinkelland?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw huidige gasketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Dinkelland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Dinkelland. Kort gezegd een kortlopende lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.dinkelland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Dinkelland. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €525 en lopen op tot wel €2900. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Dinkelland (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze circa €1525.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Itho DaalderopWPU 55CO ETECK (03-00139)6 KW€2800,-
SinclairSMH-140IRA8 KW€1950,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E-AC 201.A109 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Dinkelland aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente