Warmtepomp Hellendoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Hellendoorn? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een economische en milieuvriendelijke wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Op deze pagina vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Hellendoorn.
warmtepomp-installateur-7447

 • Een duurzame oplossing
 • Ook koelen is mogelijk
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Waardevermeerdering huis
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcodegebied7447
Netnummer0548 (+31548)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hellendoorn

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat diverse toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hellendoorn heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Hellendoorn? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze tool lees je vandaag nog verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7447).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp profiteert van energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Hieronder doorzoek je praktische toelichtingen over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Hellendoorn kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.800 en €15.700. We spreken over vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.075 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Hellendoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hellendoorn

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €6200. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verschillende onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €27300Passief koelen, dure installatie
Water-water€13200 – €24000Beste rendement
Lucht-lucht€3850 – €6800Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4400 – €6500Aansluitbaar op CV, veel elektriciteit nodig
Hybride€2925 – €5750Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Hellendoorn gebruikt plusminus 1600 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Essent of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schatten we op €225 tot €390. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €190 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€712
Buitenlucht2300kWh€463€249
Bodemwarmte1600kWh€320€392
Hybride1575 kWh + 525 M3€498€214

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hellendoorn?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hellendoorn?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan hebben we de duurzame groene lening via jouw gemeente Hellendoorn. Het betreft een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.hellendoorn.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hellendoorn. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €650 en lopen op tot wel €2100. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hellendoorn (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze circa €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Itho DaalderopBWP20+SVV1500 KW€2650,-
SinclairGSH-130ERAD icm GSH-IRAD9 KW€2050,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E 221.A065 KW€1800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hellendoorn aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie betekent een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente