Warmtepomp Hengelo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Hengelo? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een efficiënte en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €345,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Verderop vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hengelo.
warmtepomp-installateur-7550

 • Een verantwoorde warme woning
 • Aangenaam leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilige manier van verwarmen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
Postcode-regio7550
Netnummer0575 (+31575)
Gasgebruik M31370 M3
Stroomgebruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hengelo

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hengelo biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hengelo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van deze pagina check jij in enkele stappen installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7550).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. In het volgende stukje tref je bruikbare aanbevelingen over de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Hengelo kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de potentiële besparing ligt op €170,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.500 en €11.000. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw traditionele HR-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.350 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Hengelo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hengelo

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar, het betekent veel lagere gaskosten. Met behulp van de hoge subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €6200. Een hybride variant is er vanaf €2700. De eindfactuur komt tot stand door meerdere randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €26200Hoog rendement, hoge investering
Water-water€17700 – €20600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4450 – €6525Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5000 – €6475Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2275 – €5300Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Hengelo verbruikt circa 1370 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €240 tot €325. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €160 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€713
Buitenlucht2600kWh€471€242
Bodemwarmte1850kWh€328€385
Hybride1500 kWh + 475 M3€506€207

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hengelo?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hengelo?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening bij de gemeenten Hengelo. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.hengelo.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Hengelo. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot wel €2500. Informeren naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hengelo (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze pakweg €1975.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€125, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Itho DaalderopWPU-45I-5G5 KW€2800,-
SiracLSQ03RC7 KW€1850,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E 221.A086 KW€1900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een aangenaam wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Hengelo aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren is belangrijk voor een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Binnenstad, Hengelose Es, Noord, Hasseler Es, Groot Driene, Berflo Es, Wilderinkshoek, Woolde, Slangenbeek, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!