Warmtepomp Olst-Wijhe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Olst-Wijhe? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een voordelige en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart al snel €340,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl tref je meer info over een warmtepomp kopen in Olst-Wijhe.
warmtepomp-installateur-8130

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan ook werken als airco
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Snel terugverdiend

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
Netnummer0570 (+31570)
Gasgebruik M31550 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Olst-Wijhe

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tientallen oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Olst-Wijhe biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Olst-Wijhe? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker tref jij snel warmtepomp installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8130).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Op deze pagina lees je praktische raadgeving ten aanzien van populaire warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Olst-Wijhe kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.900 en €11.800. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft relevante pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.825 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Olst-Wijhe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-olst-wijhe

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2500. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door specifieke onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25100Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€17900 – €20700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5250 – €7375Werkt ook als een airco
Lucht-water€4750 – €7250Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2850 – €6700Snel te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Olst-Wijhe gebruikt om en nabij 1550 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing komt uit tussen de €275 tot €310. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €130 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€717
Buitenlucht2400kWh€502€215
Bodemwarmte1625kWh€359€359
Hybride1325 kWh + 450 M3€538€179

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Olst-Wijhe?

Niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden een aantaleisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Olst-Wijhe?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Olst-Wijhe. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.olst-wijhe.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Olst-Wijhe. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €775 en kunnen oplopen tot €3650. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Olst-Wijhe (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je grofweg €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2425.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 35i – 5G3 KW€2800,-
SiracLSQ10RC19 KW€3050,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E 221.A1611 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Olst-Wijhe aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Hierdoor weet je zeker dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente