Warmtepomp Hof van Twente

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Hof van Twente? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een zuinige en duurzame benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse aspecten. Hierna lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hof van Twente.
warmtepomp-installateur-7471

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Interessante salderingsregeling
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gasgebruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hof van Twente

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er zijn meerdere onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hof van Twente heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hof van Twente? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door warmtepomprevolutie.nl vind je in een zeer korte periode erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7471).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. In de paragraaf hierna doorzoek je uitgebreide toelichtingen met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Hof van Twente heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.900 en €25.000. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.675 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Hof van Twente (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hof-van-twente

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een flinke subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3100. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24400Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€15700 – €22900Koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €7425Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5000 – €7175Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2850 – €6850Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Hof van Twente verbruikt om en nabij 1660 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energie aanbieder als Engie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing varieert van €280 tot €300. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €125 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€714
Buitenlucht2725kWh€478€236
Bodemwarmte1950kWh€336€378
Hybride1550 kWh + 400 M3€514€200

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hof van Twente?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Deze installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Hof van Twente?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening via de gemeente Hof van Twente. Het betreft een tijdelijke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.hofvantwente.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, vaak is er de ISDE-subsidie Hof van Twente. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €825 en kunnen oplopen tot €2850. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hof van Twente (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) heb je recht op grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ongeveer €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 25i – 5G3 KW€2800,-
SiracLSQ04RC9 KW€2050,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E 221.A108 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Hof van Twente aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente