Warmtepomp Zwolle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Zwolle? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een relatief goedkope en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. Verderop bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zwolle.
warmtepomp-installateur-8001

 • Vermindering Milieu-impact
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Waardevermeerdering huis
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteZwolle
Postcode-regio8001
Netnummer038 (+3138)
Gas-verbruik M31180 M3
Stroom-verbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zwolle

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwolle kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Zwolle? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze tool vergelijk je snel erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8001).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hieronder tref jij accurate info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zwolle kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €350,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €25.000. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.625 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Zwolle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwolle

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. 0is er vanaf €7300. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €1900. De eindfactuur wordt getekend door diverse aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €24000Geen geluid, relatief duur
Water-water€16600 – €23400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3800 – €6375Kan ook als airco werken
Lucht-water€5450 – €6225Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2500 – €6050Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Zwolle verbruikt grofweg 1180 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Delta of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €215 tot €300. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €190 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€727
Buitenlucht2400kWh€494€233
Bodemwarmte2075kWh€349€378
Hybride1575 kWh + 450 M3€531€196

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zwolle?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We noemen enkele voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zwolle?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Zwolle. Het betreft een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.zwolle.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Zwolle. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €875 tot gemiddeld €3500. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zwolle (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je circa €1875.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij plusminus €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
KensaShoebox 3kW (S3-P)3 KW€2650,-
SmartHeatBravour-i 008 BWi8 KW€2800,-
ViessmannVitocal 300-G BWC 301.B066 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zwolle aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Binnenstad, Diezerpoort, Wipstrik, Assendorp, Kamperpoort-Veerallee, Poort van Zwolle, Westenholte, Stadshagen, Holtenbroek, Aalanden, Vechtlanden, Berkum, Marsweteringlanden, Schelle, Ittersum, Soestweteringlanden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!