Warmtepomp Enschede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Enschede? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je bespaart al snel €300,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere elementen. In het volgende kopje tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Enschede.
warmtepomp-installateur-7502

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan het huis ook koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilig alternatief
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Postcode-regio7502
Netnummer053 (+3153)
Gas-gebruik M31120 M3
Stroomgebruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energiekosten€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Enschede

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je vindt tal van toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Enschede heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Enschede? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker doorzoek je zonder moeite de beste installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7502).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Op deze website lees je veelzijdige aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Enschede kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €230,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.100 en €22.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.325 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Enschede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-enschede

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Echter, het leidt tot een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een hoge subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €7800. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3500. De factuur wordt bepaald door verschillende aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27700Geen geluid, dure installatie
Water-water€17400 – €21900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3750 – €7275Eenvoudige installatie
Lucht-water€4700 – €7100Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2000 – €5300Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Enschede verbruikt pakweg 1120 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Delta of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €230 tot €320. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €150 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€709
Buitenlucht2600kWh€482€227
Bodemwarmte1775kWh€340€369
Hybride1325 kWh + 375 M3€518€191

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Enschede?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Enschede?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan hebben we de duurzame groene lening via de gemeente Enschede. Het gaat om een speciaal soort lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.enschede.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Enschede. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot wel €2650. Informeren naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Enschede (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) verstrekken ze ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ongeveer €1900.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Itho DaalderopWPU 65CO ETECK (03-00140)7 KW€2800,-
SinclairGSH-70ERAD icm GSH-IRAD5 KW€1800,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E-AC 201.A1310 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Enschede aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee weet je zeker dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnensingelgebied, Hogeland – Velve, Boswinkel – Stadsveld, Twekkelerveld – T.H.T., Enschede-Noord, Ribbelt – Stokhorst, Enschede-Zuid, Bedrijfsterreinen Enschede-West, Glanerbrug en omgeving, Landelijk gebied en kernen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!