Warmtepomp Almelo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Almelo? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan meerdere facetten. Op deze pagina bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Almelo.
warmtepomp-installateur-7601

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7601
Netnummer0546 (+31546)
Gasgebruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Almelo

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit honderden toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Almelo kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Almelo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van deze website ontdek je in korte tijd warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7601).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Onderstaand ontdek je toepasbare adviezen omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Almelo kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.200 en €19.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.525 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Almelo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-almelo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €7800. Een hybride variant is er vanaf €3000. De eindfactuur kan men berekenen met allerlei factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24500Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17400 – €23700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4500 – €7500Eenvoudige installatie
Lucht-water€4800 – €6200Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2050 – €6600Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Almelo verbruikt pakweg 1350 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €260 tot €340. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €125 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€704
Buitenlucht2625kWh€486€218
Bodemwarmte2075kWh€345€359
Hybride1400 kWh + 375 M3€521€183

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Almelo?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Almelo?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er de unieke groene lening in de regio Almelo. Kort gezegd een speciale lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.almelo.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Almelo. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €650 tot maar liefst €3150. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Almelo (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je circa €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Itho DaalderopWPU 75C (545-0471)8 KW€2800,-
SinclairSHP180IRC-ERC13 KW€2450,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E 201.A1611 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Almelo aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie leidt tot een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente