Warmtepomp Zwartewaterland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Zwartewaterland? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van meerdere factoren. Verderop tref je meer info over een warmtepomp kopen in Zwartewaterland.
warmtepomp-installateur-8064

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Comfortabel leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Hogere woningwaarde
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zwartewaterland

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwartewaterland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Zwartewaterland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze website bekijk jij zonder problemen installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8064).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Bijgaand vind je toepasbare informatie omtrent beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Zwartewaterland kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €245,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.200 en €18.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke merk heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw huidige CV-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.125 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Zwartewaterland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwartewaterland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Echter, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van actuele subsidies haal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7400. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door diverse onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25800Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€15000 – €21100Ook koelende functie
Lucht-lucht€3950 – €6675Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4250 – €6000Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2450 – €5750Hoge subsidie

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Zwartewaterland gebruikt plusminus 1490 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing komt uit tussen de €275 tot €375. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €145 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€726
Buitenlucht2375kWh€486€240
Bodemwarmte1850kWh€341€385
Hybride1575 kWh + 400 M3€523€203

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Zwartewaterland?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Zwartewaterland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario hebben we de interessante groene lening van je gemeente Zwartewaterland. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.zwartewaterland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zwartewaterland. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €700 tot doorgaans €3550. Benieuwd naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zwartewaterland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op circa €1850.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Kaysun(Compak) KHP-15-190-ACS10 KW€1100,-
SmartHeatClassic-i 024 BWi24 KW€4200,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.B1315 KW€3300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Zwartewaterland aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo zorg je dat warme lucht verloren gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente