Warmtepomp Raalte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Raalte? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verscheidene aspecten. Als je iets verders scrollt check je verdere details over een warmtepomp kopen in Raalte.
warmtepomp-installateur-8101

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Toekomstbestendig
 • Een zeer hoog rendement
 • Lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcodegebied8101
Netnummer0572 (+31572)
Gasgebruik M31520 M3
Stroom-verbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Raalte

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit meerdere oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Raalte kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Raalte? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze vergelijker ontdek jij snel en eenvoudig installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8101).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In de volgende paragraaf vind je handige adviezen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Raalte heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €240,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.800 en €11.000. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elk type heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.025 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Raalte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-raalte

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een royale subsidie realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride systeem koop je al vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door verscheidene zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €27200Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€13100 – €21300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4400 – €6525Relatief lage investering
Lucht-water€4000 – €6500Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2300 – €5350Niet volledig van het gas af

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Raalte verbruikt ong. 1520 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Engie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing ligt tussen de €270 tot €310. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €185 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€719
Buitenlucht2350kWh€475€244
Bodemwarmte2025kWh€331€388
Hybride1525 kWh + 350 M3€510€209

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Raalte?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is actief naast jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Raalte?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Raalte. Het betreft een aantrekkelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.raalte.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Raalte. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €725 en lopen op tot wel €2400. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Raalte (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ongeveer €1575.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€125, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 35co – 5G3 KW€2800,-
SiracLSQ02RC3 KW€1600,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E-AC 221.A065 KW€1800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Raalte aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Raalte-Kern, Raalte-overig en buitengebied, Heeten, Luttenberg, Broekland, Mariënheem, Nieuw Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente