Warmtepomp Rijssen-Holten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Rijssen-Holten? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €295,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verscheidene facetten. Op deze pagina check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Rijssen-Holten.
warmtepomp-installateur-7461

 • Volledig van het gas af
 • Kan het huis ook koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Rijssen-Holten

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit diverse versies. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijssen-Holten kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Rijssen-Holten? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. onze website check jij waardevolle erkende installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7461).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat neemt energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Bijgaand bekijk jij actuele adviezen omtrent de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Rijssen-Holten heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €300,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €17.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.575 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit Rijssen-Holten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijssen-holten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Echter, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Door middel van een flinke subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door verscheidene variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24000Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€14300 – €21200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5250 – €6125Zeer betaalbaar
Lucht-water€4500 – €6175Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2825 – €7000Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Rijssen-Holten verbruikt circa 1650 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier als Energiedirect of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing varieert van €265 tot €315. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €185 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€720
Buitenlucht2700kWh€482€238
Bodemwarmte1675kWh€338€382
Hybride1525 kWh + 500 M3€518€202

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rijssen-Holten?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Rijssen-Holten?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de interessante groene lening via de gemeente Rijssen-Holten. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.rijssen-holten.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Rijssen-Holten. De omvang van de subsidie heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies variëren van €975 tot ongeveer €2550. Interesse hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rijssen-Holten (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op om en nabij €1675.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf zo’n €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 45i – 5G4 KW€2800,-
SiracLSQ03RW8 KW€2800,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E-AC 221.A086 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Rijssen-Holten aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Grondige isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente