Warmtepomp Borne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Borne? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende elementen. Hierna tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Borne.
warmtepomp-installateur-7621

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcodegebied7621
Netnummer074 (+3174)
Gas-gebruik M31430 M3
Stroom-verbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Borne

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden velerlei installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Borne kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Borne? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze website check je zonder problemen verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7621).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Hieronder check jij omvangrijke informatie inzake de soorten warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Borne kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.100 en €14.000. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.125 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Borne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-borne

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een flinke subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6800. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. velerlei factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €27900Geen geluid, relatief duur
Water-water€16100 – €20100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5250 – €6025Eenvoudige installatie
Lucht-water€4850 – €7325Weinig onderhoud, veel stroom benodigd
Hybride€2450 – €6450Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Borne verbruikt circa 1430 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier als Greenchoice of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €250 tot €325. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €155 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€705
Buitenlucht2550kWh€494€212
Bodemwarmte1900kWh€353€353
Hybride1525 kWh + 375 M3€529€176

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Borne?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden verschillende mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Borne?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je profiteren van de unieke groene lening in de regio Borne. Het gaat om een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.borne.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Borne. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €900 tot plusminus €2200. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Borne (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze pakweg €1850.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Itho DaalderopWPU 75CO (545-0472)8 KW€2800,-
SinclairSWH-35/300TL20 KW€1100,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E-AC 201.A045 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Borne aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier verhinder je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Borne, Buitengebied Borne.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente