Warmtepomp Oldenzaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Oldenzaal? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je bespaart al snel €345,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oldenzaal.
warmtepomp-installateur-7571

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Los van de energieleverancier
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteOldenzaal
Postcodegebied7571
Netnummer074 (+3174)
Gasgebruik M31470 M3
Stroom-verbruik kWh3040 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oldenzaal

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit meerdere toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldenzaal kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig jouw woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Oldenzaal? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij de warmtepomp-vergelijker tref je direct warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7571).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna vind jij actuele toelichtingen aangaande de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oldenzaal kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €285,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.400 en €21.400. We spreken over vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.850 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Oldenzaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldenzaal

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel minder stookkosten. Geholpen door een interessante subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €7200. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €1900. Het prijskaartje hangt af van verschillende onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €26400Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€13300 – €20100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4500 – €6700Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5500 – €6350Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2425 – €5050Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oldenzaal gebruikt grofweg 1470 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €215 tot €310. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €145 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€716
Buitenlucht2550kWh€494€222
Bodemwarmte1825kWh€351€365
Hybride1400 kWh + 575 M3€530€186

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oldenzaal?

Niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden verschillende zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oldenzaal?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Oldenzaal. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.oldenzaal.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Oldenzaal. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot ongeveer €3500. Benieuwd naar de maximale subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oldenzaal (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je grofweg €1750.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€250, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 25co – 5G3 KW€2800,-
SiracLSQ06RC13 KW€2450,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E 221.A1310 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Oldenzaal aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, Het Inslag-De Kleies, Glinde-Hooiland, De Meijbree, Haerbroek-Scholtenhoek, Zuid-Berghuizen, Hanzepoort, Eekte-Hazewinkel, Jufferbeek, Het Hulsbeek, De Thij, De Graven Es, De Essen, Bekspring.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!