Warmtepomp Staphorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Staphorst? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van verschillende facetten. Verderop check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Staphorst.
warmtepomp-installateur-7951

 • Kies voor een beter milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcodegebied7951
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energiekosten€198,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Staphorst

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn tientallen oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Staphorst biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Staphorst? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van deze website check jij binnen enkele minuten erkende installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7951).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op deze website lees jij accurate info over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Staphorst kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €270,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.600 en €19.900. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.050 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Staphorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-staphorst

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €5500. Het hybride systeem koop je al vanaf €2700. Het prijskaartje hangt af van meerdere facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €24200Veel besparen, hoge investering
Water-water€14600 – €20100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5050 – €6725Lage aanschafprijs
Lucht-water€5100 – €6550Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€3000 – €6900Combinatiesysteem

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Staphorst gebruikt pakweg 1790 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schatten we op €210 tot €340. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €145 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€721
Buitenlucht2800kWh€490€231
Bodemwarmte2025kWh€346€375
Hybride1600 kWh + 350 M3€526€195

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Staphorst?

Niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele van deze voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Staphorst?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we een speciale groene lening via jouw gemeente Staphorst. Het betreft een kortlopende lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.staphorst.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Staphorst. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €800 tot maar liefst €1800. Benieuwd naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Staphorst (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je pakweg €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij grofweg €2350.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 45c – 5G4 KW€2800,-
SiracLSQ04RW10 KW€2800,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E-AC 221.A108 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Staphorst aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de totale energierekening heeft te maken met de CV-installatie en warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente