Warmtepomp Haaksbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Haaksbergen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene randvoorwaarden. Verderop tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Haaksbergen.
warmtepomp-installateur-7481

 • Minder CO-2 belasting
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteHaaksbergen
Postcodegebied7481
Netnummer053 (+3153)
Gas-gebruik M31570 M3
Stroom-verbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Haaksbergen

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan flink wat systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haaksbergen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig de woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Haaksbergen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij snel en eenvoudig installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7481).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je samengestelde adviezen over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Haaksbergen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.200 en €16.600. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw huidige CV-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Haaksbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haaksbergen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, het betekent een fors lagere energierekening. Door middel van de huidige subsidies haal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €8000. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door verscheidene onderdelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €26400Veel besparen, prijzig
Water-water€17000 – €24300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4300 – €7050Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4800 – €6625Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2625 – €6600Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Haaksbergen verbruikt ongeveer 1570 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing varieert van €215 tot €330. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €145 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€710
Buitenlucht2625kWh€490€220
Bodemwarmte1900kWh€348€362
Hybride1450 kWh + 375 M3€525€185

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Haaksbergen?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Haaksbergen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Haaksbergen. We hebben het over een een speciale lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.haaksbergen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Haaksbergen. De hoogte van dit bedrag hangt af van model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €525 en kunnen oplopen tot €3900. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Haaksbergen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op zo’n €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf ongeveer €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
Itho DaalderopWPU 75CO ETECK (03-00141)8 KW€2800,-
SinclairGSH-90ERAD icm GSH-IRAD6 KW€1900,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E-AC 201.A1611 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Haaksbergen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Haaksbergen (dorp), Haaksbergen (buitengebied), Sint Isidorushoeve, Buurse, Rietmolen, Hengevelde, Beckum, Haaksbergen-kern.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!