Warmtepomp Deventer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Deventer? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan verscheidene factoren. Op deze pagina bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Deventer.
warmtepomp-installateur-7401

 • Een energieneutrale woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcodegebied7401
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31210 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Deventer

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er zijn meerdere installaties. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Deventer kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Deventer? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze pagina vergelijk je in korte tijd verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7401).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp benut de warmte uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Op deze website check jij veelzijdige informatie inzake actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Deventer kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €22.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.725 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Deventer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-deventer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door middel van actuele subsidies behaal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6700. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2800. De totaalprijs wordt gecalculeerd door diverse onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24900Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€16800 – €20200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4400 – €6600Verwarmen en koelen
Lucht-water€3650 – €7400goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2875 – €5950Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Deventer consumeert om en nabij 1210 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energie aanbieder als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €270 tot €390. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €135 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€707
Buitenlucht2800kWh€467€240
Bodemwarmte1650kWh€325€382
Hybride1350 kWh + 500 M3€502€205

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Deventer?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Deventer?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via de gemeente Deventer. Het is een unieke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.deventer.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Deventer. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot ongeveer €2650. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Deventer (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze pakweg €1850.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€125, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 45CO ETECK (03-00138)4 KW€2800,-
SinclairSMH-100IRA5 KW€1650,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E-AC 201.A086 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Deventer aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente