Warmtepomp Oude IJsselstreek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Oude IJsselstreek? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en ecologische wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €275,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Als je iets verders scrollt vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Oude IJsselstreek.
warmtepomp-installateur-7054

 • Een verantwoorde warme woning
 • Constante temperatuur
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcodegebied7054
Netnummer0315 (+31315)
Gas-gebruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oude IJsselstreek

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden diverse toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oude IJsselstreek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Oude IJsselstreek? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze tool ontdek je moeiteloos verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7054).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare gegevens m.b.t. actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oude IJsselstreek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €19.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elke installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.175 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Oude IJsselstreek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oude-ijsselstreek

Interessante systemen:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Aan de hand van een hoge subsidie geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7200. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3000. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €25700Geen geluid, dure installatie
Water-water€13900 – €20500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4250 – €7225CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4100 – €6000Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2425 – €6050Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oude IJsselstreek gebruikt om en nabij 1540 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €220 tot €370. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €185 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€726
Buitenlucht2725kWh€501€225
Bodemwarmte1875kWh€356€370
Hybride1600 kWh + 525 M3€537€189

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oude IJsselstreek?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening in de regio Oude IJsselstreek. Het betreft een interessante lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.oude-ijsselstreek.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oude IJsselstreek. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot ongeveer €3150. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oude IJsselstreek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je zo’n €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€175, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitecsaEKWXBA-2401.240 KW€5000,-
MIC / LÄMPOÄSSÄELI60P (B/W)58 KW€7600,-
ToshibaHWS-G26010 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oude IJsselstreek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente