Warmtepomp Brummen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Brummen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €205,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere zaken. Als je iets verders scrollt bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Brummen.
warmtepomp-installateur-6971

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan ook werken als airco
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6971
Netnummer0575 (+31575)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Brummen

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan meerdere installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Brummen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Brummen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze website bekijk je vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6971).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Hierna check jij praktische details met betrekking tot actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Brummen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.700 en €23.700. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.875 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Brummen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-brummen

Geschikte installaties:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van de huidige subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7200. De hybride warmtepomp is er vanaf €2000. De uiteindelijke rekening wordt berekend door allerlei onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24800Passief koelen, hoge investering
Water-water€16600 – €20800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4400 – €6200Kan ook als airco werken
Lucht-water€4600 – €6950Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2600 – €6450Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Brummen gebruikt grofweg 1590 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Essent of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €270 tot €335. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €130 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€697
Buitenlucht2475kWh€488€209
Bodemwarmte2025kWh€349€349
Hybride1575 kWh + 450 M3€523€174

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Brummen?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw normale gasketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Brummen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening in de regio Brummen. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.brummen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Brummen. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot maar liefst €2950. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Brummen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je om en nabij €1850.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS4WH(V)NPE+RWH4(V)NFWE+260L11 KW€2400,-
Metro ThermCombi 185 BP LS0 KW€1100,-
ToshibaEstia HWS-1104H-E1 + HWS-1404XWHM9-E19 KW€2200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Brummen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie resulteert in een prettig leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente