Warmtepomp Gendringen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Gendringen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een relatief goedkope en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart al snel €305,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Verderop ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Gendringen.
warmtepomp-installateur-7080

 • Een energieneutrale woning
 • Ook in staat woning te koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7080
Netnummer0315 (+31315)
Gas-verbruik M31540 M3
Stroom-gebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Gendringen

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei versies. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gendringen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Gendringen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze website vind je vandaag nog verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7080).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Hierna tref je uitgebreide gegevens ten aanzien van populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Gendringen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.500 en €17.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw huidige CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.050 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Gendringen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gendringen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Echter, het mondt uit in veel minder stookkosten. Dankzij de huidige subsidies krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €5700. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2600. Het prijskaartje wordt getekend door allerlei variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24700Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€15100 – €25000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4800 – €6775Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3900 – €6550goede performance, hoog energiegebruik
Hybride€2625 – €6400Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Gendringen verbruikt ong. 1540 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Delta of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €245 tot €375. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €130 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€667
Buitenlucht2450kWh€434€233
Bodemwarmte1700kWh€300€367
Hybride1375 kWh + 500 M3€467€200

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Gendringen?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij is actief naast jouw normale CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oude IJsselstreek?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan je profiteren van de erkende groene lening bij gemeente Oude IJsselstreek. Het gaat om een kortlopende lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.oude-ijsselstreek.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Gendringen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €700 tot plusminus €1500. Nieuwsgierig naar de september 2023 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Gendringen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€300, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ004C(**)V + EHSX04P30(**)4 KW€1700,-
RothThermoAura 9+9 kW16 KW€2900,-
CTCEcoAir 622M + CTC EcoZenith i3509 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Gendringen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!