Warmtepomp Heelweg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Heelweg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en verantwoorde benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €275,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene elementen. Verderop vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Heelweg.
warmtepomp-installateur-7055

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcodegebied7055
Netnummer0315 (+31315)
Gas-verbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heelweg

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heelweg kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Heelweg? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met de warmtepomp-vergelijker check je zonder problemen de beste installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7055).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem haalt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Bijgaand vind je bruikbare informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heelweg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €3.500 en €15.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het onderscheid is de input van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.400 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Heelweg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heelweg

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via ISDE subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6600. Een hybride systeem is er vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op velerlei randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €27200Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€13300 – €23000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5100 – €6475Relatief lage investering
Lucht-water€4200 – €7325Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2525 – €5000Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Heelweg verbruikt om en nabij 1540 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €230 tot €385. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €130 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€658
Buitenlucht2700kWh€447€211
Bodemwarmte1875kWh€316€342
Hybride1550 kWh + 575 M3€480€178

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Heelweg?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een aantalzaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Oude IJsselstreek. Dit is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.oude-ijsselstreek.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Heelweg. De omvang van de subsidie komt tot stand door energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €700 tot wel €2900. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Heelweg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ong. €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinEWYQ-011ACW110 KW€2150,-
RoburGAHP A S137 KW€4850,-
CTCEcoAir 520M + CTC EcoZenith i3508 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Heelweg aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren leidt tot een aangenaam wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!