Warmtepomp Silvolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Silvolde? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €220,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Op onze website tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Silvolde.
warmtepomp-installateur-7064

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud nodig
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode-regio7064
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Silvolde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit velerlei versies. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Silvolde heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het huis en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Silvolde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij in een zeer korte periode de beste installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7064).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina check jij actuele toelichtingen over de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Silvolde kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €320,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.200 en €14.000. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke merk heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Silvolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-silvolde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7600. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3100. De factuur is afhankelijk van specifieke factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24700Hoog rendement, hoge investering
Water-water€15500 – €23500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6750Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4800 – €6125Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2925 – €6750Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Silvolde verbruikt plusminus 1540 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Greenchoice of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €225 tot €315. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €190 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€660
Buitenlucht2375kWh€462€198
Bodemwarmte1625kWh€330€330
Hybride1525 kWh + 500 M3€495€165

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Silvolde?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren meerdere eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Deze installatie sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Oude IJsselstreek. Het is een unieke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.oude-ijsselstreek.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, vaak is er de ISDE-subsidie Silvolde. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €825 tot doorgaans €1650. Nieuwsgierig naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Silvolde (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op zo’n €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ong. €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinEWYQ-050BAWP38 KW€4800,-
RoburGAHP WS42 KW€6000,-
CTCEcoAir 614M + CTC EcoLogic8 KW€2100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Silvolde aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!