Warmtepomp Etten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Etten? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een voordelige en verantwoorde wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €350,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei facetten. Op onze website vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Etten.
warmtepomp-installateur-7075

 • Minder vervuiling
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode-regio7075
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroom-gebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Etten

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit tal van producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Etten heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Etten? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl check je zonder moeite leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7075).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. In de volgende paragraaf ontdek je toepasbare info met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Etten kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €300,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €11.200. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.700 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Etten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-etten

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare modellen:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een fors lagere energierekening. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €6900. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2700. De eindfactuur wordt mede bepaald door meerdere aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €25900Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€14700 – €20000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4600 – €6625Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5400 – €6525Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2275 – €5800Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Etten consumeert om en nabij 1540 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schatten we op €215 tot €385. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €125 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€663
Buitenlucht2325kWh€444€219
Bodemwarmte2100kWh€312€351
Hybride1550 kWh + 375 M3€477€186

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Etten?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Oude IJsselstreek. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.oude-ijsselstreek.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Etten. Hoeveel je krijgt hangt samen met model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €1000 tot ongeveer €3050. Informeren naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Etten (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je om en nabij €1825.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ong. €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEWYQ-032BAWP27 KW€3700,-
RothThermoAura 5 kW5 KW€1800,-
CTCEcoAir 614M + CTC EcoZenith i2507 KW€2000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Etten aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de totale energierekening vloeit voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!