Warmtepomp Voorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Voorst? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van verscheidene variabelen. Hierna check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Voorst.
warmtepomp-installateur-7383

 • Milieubewuste keuze
 • Aangenaam leefcomfort
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilige oplossing
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7383
Netnummer0575 (+31575)
Gasgebruik M31540 M3
Stroom-verbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Voorst

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met meerdere versies. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Voorst kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Voorst? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze vergelijker lees jij eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7383).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Hieronder ontdek je waardevolle details met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Voorst kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €260,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.100 en €22.200. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke pomp heeft relevante kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.750 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Voorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-voorst

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van de huidige subsidies geniet je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7700. Een hybride variant is er vanaf €2400. Het prijskaartje wordt bepaald door verscheidene factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24500Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€15100 – €24600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3500 – €6675Eenvoudige installatie
Lucht-water€5100 – €6075goede performance, buitenunit in zicht
Hybride€2175 – €5850Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Voorst consumeert plusminus 1540 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €235 tot €325. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €165 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€728
Buitenlucht2525kWh€480€248
Bodemwarmte1725kWh€335€393
Hybride1600 kWh + 350 M3€517€211

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Voorst?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Oude IJsselstreek. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.oude-ijsselstreek.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Voorst. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €925 tot gemiddeld €2700. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Voorst (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ongeveer €1950.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2100.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinEWYQ-025CAWN21 KW€3250,-
SamsungAE160MXTPGH / AE160MNYDGH8 KW€1950,-
DaikinERLQ006(**)V3 + EHBX08(**)3V5 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Voorst aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!