Warmtepomp Varsselder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Varsselder? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €175,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Varsselder.
warmtepomp-installateur-7076

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan woning ook koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcodegebied7076
Netnummer0315 (+31315)
Gas-gebruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Varsselder

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tal van systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Varsselder kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Varsselder? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze tool doorzoek jij snel en eenvoudig installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7076).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Hierna vind jij actuele details ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Varsselder kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €21.600. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.850 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Varsselder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-varsselder

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Echter, het resulteert in flink lagere energiekosten. Geholpen door de huidige subsidies profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door meerdere zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26000Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€16200 – €22800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3500 – €6725Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4850 – €6950Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2675 – €6700Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Varsselder gebruikt circa 1540 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €255 tot €350. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €165 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€664
Buitenlucht2700kWh€452€212
Bodemwarmte2025kWh€319€345
Hybride1325 kWh + 400 M3€485€179

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Varsselder?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Oude IJsselstreek. Dit is een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.oude-ijsselstreek.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Varsselder. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €825 tot plusminus €2900. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Varsselder (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ong. €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ong. €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHBX11(**)9W9 KW€2200,-
RothThermoAura 7 kW7 KW€2000,-
CTCEcoAir 622M + CTC EcoZenith i2508 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Varsselder aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Gedegen isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!