Warmtepomp Ulft

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Ulft? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een voordelige en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €320,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. Op onze website bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Ulft.
warmtepomp-installateur-7071

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Kan ook dienen als koeling
 • Diverse erkende installateurs
 • Waardevermeerdering huis
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcodegebied7071
Netnummer0315 (+31315)
Gas-verbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ulft

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit flink wat onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ulft kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Ulft? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. deze website check jij bruikbare installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7071).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand check je accurate raadgeving ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ulft heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €24.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.425 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Ulft (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ulft

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Gelukkig, het draait uit op flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €6200. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2700. De factuur wordt bepaald door allerlei zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €27700Passief koelen, dure installatie
Water-water€15200 – €23500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4300 – €7350CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4100 – €6075Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2350 – €5400Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ulft gebruikt ong. 1540 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €205 tot €335. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €190 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€662
Buitenlucht2500kWh€437€225
Bodemwarmte2100kWh€305€357
Hybride1425 kWh + 575 M3€470€192

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als lucht van buiten of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ulft?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Oude IJsselstreek. Kort gezegd een unieke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.oude-ijsselstreek.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ulft. De omvang van de subsidie hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €925 en kunnen oplopen tot €1650. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ulft (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op grofweg €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinEWYQ-032BAWN27 KW€3700,-
RothAuraCompact P FR 12 kW9 KW€2200,-
CTCEcoAir 610M + CTC EcoZenith i2506 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Ulft aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!