Warmtepomp Varsseveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Varsseveld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Varsseveld.
warmtepomp-installateur-7051

 • Goed voor het milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Los van de energieleverancier
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode-regio7051
Netnummer0315 (+31315)
Gas-verbruik M31540 M3
Stroomgebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Varsseveld

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden versies. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Varsseveld biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert jouw huis en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Varsseveld? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker check jij binnen enkele minuten de beste installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7051).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand tref je bruikbare informatie inzake beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Varsseveld heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.900 en €24.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke merk heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.700 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Varsseveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-varsseveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. D.m.v. lucratieve subsidies heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €6400. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3200. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van meerdere variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €23700Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€13000 – €21400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4650 – €6625Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4950 – €6250Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2550 – €5900Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Varsseveld gebruikt grofweg 1540 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing vinden we terug tussen de €225 tot €315. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €195 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€656
Buitenlucht2550kWh€433€223
Bodemwarmte1825kWh€302€354
Hybride1600 kWh + 450 M3€466€190

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Varsseveld?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen meerdere voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Oude IJsselstreek. Dit is een unieke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.oude-ijsselstreek.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Varsseveld. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het type en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot maar liefst €2350. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Varsseveld (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze zo’n €1800.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinEWYQ-011ACV310 KW€2150,-
RoburGAHP A36 KW€4600,-
CTCEcoAir 510M 400V + CTC EcoZenith i3507 KW€2000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een gezond wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Varsseveld aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!