Warmtepomp Netterden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Netterden? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing loopt op tot €340,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Op deze pagina bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Netterden.
warmtepomp-installateur-7077

 • Zet het milieu op 1
 • Kan het huis ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7077
Netnummer0315 (+31315)
Gasgebruik M31540 M3
Stroomgebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Netterden

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je vindt tal van onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Netterden kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het verblijf en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Netterden? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze website doorzoek je zonder moeite (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7077).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Onderstaand lees jij bruikbare raadgeving met betrekking tot actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Netterden heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €215,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.200 en €15.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.325 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Netterden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-netterden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel minder stookkosten. Door middel van een interessante subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6800. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke investering komt tot stand door diverse aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €24400Hoge besparing, erg duur
Water-water€13800 – €23200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3650 – €6075Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4500 – €7500Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2500 – €5500Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Netterden gebruikt om en nabij 1540 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schommelt tussen €270 tot €340. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €190 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€665
Buitenlucht2475kWh€459€206
Bodemwarmte1650kWh€326€339
Hybride1575 kWh + 550 M3€492€173

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Netterden?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren enkele eisen: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening van je gemeente Oude IJsselstreek. We hebben het over een een speciale lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.oude-ijsselstreek.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Netterden. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met energielabel en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €775 en lopen op tot wel €1800. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Netterden (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op om en nabij €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal plusminus €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinERLQ004C(**)V3 + EHSH04P30(**)4 KW€1700,-
RothThermoAura 9 kW8 KW€2100,-
CTCEcoAir 610M + CTC EcoZenith i3506 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Netterden aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!