Warmtepomp Megchelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Megchelen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Hierna vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Megchelen.
warmtepomp-installateur-7078

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode-regio7078
Netnummer0315 (+31315)
Gasgebruik M31540 M3
Stroomgebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Megchelen

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Megchelen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Megchelen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze tool doorzoek je in een zeer korte periode de beste installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7078).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij toepasbare details omtrent de type warmtepompenen wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Megchelen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.200 en €24.100. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft relevante kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Megchelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-megchelen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via de huidige subsidies haal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €7300. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke investering wordt berekend door verschillende randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26800Veel vermogen, erg duur
Water-water€16700 – €24400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4150 – €6350Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5050 – €6125Totaaloplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2675 – €6000Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Megchelen gebruikt grofweg 1540 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €220 tot €330. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €180 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€666
Buitenlucht2675kWh€466€200
Bodemwarmte2025kWh€333€333
Hybride1500 kWh + 400 M3€500€167

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Megchelen?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar eisen: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij de gemeenten Oude IJsselstreek. Het gaat om een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.oude-ijsselstreek.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Megchelen. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €675 tot wel €2600. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Megchelen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze pakweg €1600.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ004C(**)V + EHSHB04P30(**)4 KW€1700,-
RothThermoAura 7+7 kW14 KW€2700,-
CTCEcoAir 614M + CTC EcoZenith i3508 KW€2100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Megchelen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!