Warmtepomp Westendorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Westendorp? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en verantwoorde wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl tref je meer info over een warmtepomp kopen in Westendorp.
warmtepomp-installateur-7054

 • Verantwoorde investering
 • Ook koelen is mogelijk
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcodegebied7054
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westendorp

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat allerlei installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westendorp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het huis en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Westendorp? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door deze website vergelijk je binnen enkele minuten installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7054).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref je handige info ten aanzien van de type warmtepompenen wat past bij jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Westendorp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.300 en €21.600. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.100 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Westendorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westendorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van lucratieve subsidies haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6800. Een hybride variant koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verscheidene zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27000Veel vermogen, prijzig
Water-water€15400 – €20700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3750 – €7300Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4250 – €7150Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2675 – €6150Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Westendorp consumeert ongeveer 1540 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €245 tot €340. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €140 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€657
Buitenlucht2550kWh€440€217
Bodemwarmte1625kWh€309€348
Hybride1375 kWh + 525 M3€473€184

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Westendorp?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze eisen: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de erkende groene lening via de gemeente Oude IJsselstreek. Het is een interessante lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.oude-ijsselstreek.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Westendorp. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot wel €2000. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westendorp (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op om en nabij €1900.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2175.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€100, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinEWYQ-009ACW17 KW€1850,-
RoburGAHP AR28 KW€3950,-
CTCEcoAir 520M + CTC EcoZenith 2507 KW€2000,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Westendorp aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!