Warmtepomp Doesburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Doesburg? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check je meer info over een warmtepomp kopen in Doesburg.
warmtepomp-installateur-6981

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Verwarmen en koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Snel terugverdiend

ProvincieGelderland
GemeenteDoesburg
Postcodegebied6981
Netnummer0313 (+31313)
Gas-verbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Doesburg

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt velerlei oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Doesburg kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert jouw woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Doesburg? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze pagina tref je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6981).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Verderop bekijk jij uitgebreide raadgeving ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Doesburg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.400 en €15.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft zijn eigen voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.250 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Doesburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-doesburg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot flink lagere energiekosten. Dankzij actuele subsidies heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7900. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke rekening hangt af van velerlei randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €26300Geen geluid, erg duur
Water-water€15200 – €23700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3800 – €6350Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5500 – €6550goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2375 – €5950Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Doesburg verbruikt plusminus 1270 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Greenchoice of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing fluctueert tussen de €220 tot €315. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €170 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€700
Buitenlucht2675kWh€469€231
Bodemwarmte1700kWh€329€371
Hybride1475 kWh + 500 M3€504€196

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Doesburg?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalzaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Doesburg?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een optie voor de interessante groene lening bij gemeente Doesburg. Het is een tijdelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.doesburg.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Doesburg. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €775 tot maar liefst €1900. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Doesburg (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op pakweg €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal pakweg €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS5WH(V)NPE+RWD5+200L12 KW€2500,-
Metro ThermMetro Air Aqua 2010 KW€1250,-
ToshibaRAV SM1104ATP-E i.c.m. hydrokit7 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Doesburg aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!