Warmtepomp Terborg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Terborg? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €185,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van diverse variabelen. Op ons warmtepomp-portaal tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Terborg.
warmtepomp-installateur-7060

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7060
Netnummer0314 (+31314)
Gas-verbruik M31540 M3
Stroom-gebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Terborg

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt honderden installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terborg kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Terborg? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van deze pagina ontdek je snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7060).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop check je praktische toelichtingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Terborg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing loopt op tot €220,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.700 en €21.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.275 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Terborg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terborg

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot veel lagere gaskosten. Met behulp van de huidige subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3000. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27100Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17200 – €24000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5150 – €7225Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4500 – €6925Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2900 – €6200Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Terborg verbruikt plusminus 1540 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier als Eneco of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €210 tot €365. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €185 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€659
Buitenlucht2650kWh€455€204
Bodemwarmte1600kWh€323€336
Hybride1525 kWh + 575 M3€488€171

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Terborg?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De pomp sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Oude IJsselstreek?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de regio Oude IJsselstreek. We hebben het over een een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.oude-ijsselstreek.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Terborg. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €525 tot maar liefst €3400. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Terborg (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1775.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€250, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinEWYQ-013ACW110 KW€2150,-
RoburGAHP GS37 KW€5500,-
CTCEcoAir 610M + CTC EcoLogic6 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Terborg aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!