Warmtepomp Montferland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Montferland? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je bespaart al snel €260,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Montferland.
warmtepomp-installateur-7038

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode-regio7038
Netnummer0314 (+31314)
Gas-gebruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Montferland

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. We hebben te maken met velerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Montferland kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het huis en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Montferland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl check je in korte tijd installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7038).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je omvangrijke gegevens ten aanzien van populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Montferland kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.100 en €21.600. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft relevante gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.375 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Montferland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-montferland

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Via aantrekkelijk subsidies profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op meerdere randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €25400Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€13900 – €24500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4550 – €6300Lage aanschafprijs
Lucht-water€4050 – €6075Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2900 – €6500Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Montferland verbruikt circa 1560 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing komt uit tussen de €220 tot €345. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €190 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€718
Buitenlucht2450kWh€481€237
Bodemwarmte2050kWh€337€381
Hybride1400 kWh + 575 M3€517€201

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Montferland?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren verschillende zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Montferland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via jouw gemeente Montferland. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.montferland.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Montferland. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €550 tot ongeveer €3250. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Montferland (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ong. €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal pakweg €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HitachiLagon JZGG30LVEE-MO-X0 KW€1100,-
MIC / LÄMPOÄSSÄESI17 (B/W)17 KW€3500,-
ToshibaHWS-1405H8+ HWS-1405XWHM98 KW€2100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Montferland aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente