Warmtepomp Rheden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Rheden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van diverse facetten. Op onze website lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Rheden.
warmtepomp-installateur-6991

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verkoeling in de zomer
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig storingen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6991
Netnummer026 (+3126)
Gasgebruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Rheden

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan verschillende producten. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rheden heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Rheden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze vergelijker tref jij waardevolle de beste installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6991).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina bekijk jij praktische raadgeving m.b.t. populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Rheden heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.600 en €12.600. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.025 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Rheden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rheden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Echter, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €8000. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met diverse factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26500Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€15800 – €22500Beste rendement
Lucht-lucht€4150 – €6475CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4050 – €7100Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2100 – €6150Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rheden verbruikt ongeveer 1540 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schommelt tussen €280 tot €395. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €190 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€730
Buitenlucht2300kWh€489€241
Bodemwarmte1800kWh€343€387
Hybride1400 kWh + 425 M3€526€204

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Rheden?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is actief naast jouw normale HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Rheden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er de erkende groene lening via de gemeente Rheden. Het betreft een kortlopende lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.rheden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Rheden. Hoeveel je krijgt hangt samen met het type en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €975 tot plusminus €1850. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rheden (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Hotjet20ZET12 KW€2500,-
MideaSWAN 3000 KW€1250,-
TraneCXAX 015 HE LN29 KW€4050,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Rheden aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warme lucht verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren leidt tot een aangenaam wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dieren, Rheden, Velp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente