Warmtepomp Doetinchem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Doetinchem? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een voordelige en ecologische methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €315,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met diverse facetten. In het volgende kopje check je praktische info over een warmtepomp kopen in Doetinchem.
warmtepomp-installateur-7001

 • Een duurzame oplossing
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcodegebied7001
Netnummer0314 (+31314)
Gasgebruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Doetinchem

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Doetinchem kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Doetinchem? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze website bekijk je bruikbare verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7001).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref je omvangrijke raadgeving inzake populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Doetinchem kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €250,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €25.000. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft relevante plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Doetinchem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-doetinchem

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €5600. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3300. De eindfactuur is afhankelijk van velerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27100Hoog rendement, prijzig
Water-water€17600 – €23300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4150 – €6625Zeer betaalbaar
Lucht-water€3550 – €6375Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2550 – €5750Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Doetinchem verbruikt grofweg 1380 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een leverancier als Essent of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing komt uit tussen de €235 tot €385. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €185 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€701
Buitenlucht2525kWh€477€224
Bodemwarmte1975kWh€336€365
Hybride1600 kWh + 600 M3€512€189

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Doetinchem?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden meerdere voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat sluit je aan op jouw moderne HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Doetinchem?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de regio Doetinchem. Kort gezegd een tijdelijke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.doetinchem.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Doetinchem. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €950 tot doorgaans €2550. Benieuwd naar de huidige subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Doetinchem (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ong. €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS5WH(V)NPE+RWD5+260L12 KW€2500,-
Metro ThermMetro Air Aqua 201s0 KW€1250,-
ToshibaEstia HWS-455H + HWS-455XWH3-E4 KW€1700,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Doetinchem aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo weet je zeker dat warme lucht verloren gaat. Een solide isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Doetinchem Centrum, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04, Wijk 05, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09, Buitengebied Doetinchem, Wehl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente